CursusNieuw

Governance, risicomanagement en compliance

3-daagse cursus waarin u leert uw organisatie door te lichten op governance, risico's en compliance, de issues te herkennen en te adviseren over mogelijke oplossingen.

Duur
3 lesdagen
Lestijden
10:00 - 16:30 uur
Kosten
€ 1350,00 (incl. 0% BTW, cursusmateriaal en lunches)
Startdatum
donderdag 1 november 2018
Overige dagen
8 en 15 november 2018
Plaats
Utrecht (BCN) Routebeschrijving
Direct inschrijven

Governance, Risicomanagement en Compliance (GRC) staat volop in de belangstelling. Zowel in de publieke- als in de private sector. Ongetwijfeld heeft de media-aandacht voor zaken als wet- en regelgeving, toezichthouden, privacy en (grote) projecten die niet goed verlopen daar mee te maken.

 

Goed bestuur (governance), een verantwoord beheer van risico’s (risicomanagement) en het voldoen aan wet- en regelgeving (compliance) zorgen voor een verantwoorde en beheerste bedrijfsvoering. En hiermee wordt de kans dat de bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden aanzienlijk vergroot. Valkuil hierbij is dat decentraal allerlei initiatieven worden opgestart zoals een gedragscode door HRM en een privacy-protocol door de privacy officer. Deze cursus maakt inzichtelijk hoe je de GRC-aspecten met elkaar kunt afstemmen en verbinden.

 

Doelgroep

De cursus is bestemd voor medewerkers die zich bezig (gaan) houden met controle aspecten binnen de bedrijfsvoering van een organisatie. Denk aan managers, auditors, controllers, projectleiders en informatiemanagers met een brede focus.

 

 

Resultaat

Na afloop van de cursus heeft u de juiste kennis en inzichten om uw organisatie (of afdeling / team) door te lichten op governance, risicomanagement en compliance. U kunt organisatierisico’s  benoemen en weet hierover te adviseren.  U kunt een integrale visie op GRC binnen uw organisatie verwoorden en bent in staat om voor afstemming te zorgen bij de uitvoering van GRC.

 

 

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende aspecten aan de orde:

  • Definities en begrippen
  • Methoden en technieken om GRC in kaart te brengen
  • Risicoscans uitvoeren
  • GRC bij een organisatie – de praktijk
  • Analyses maken en verbetervoorstellen lanceren
  • Rollen en verantwoordelijkheden bij GRC
  • Implementatie van GRC